Det var en gång

Det var en gång, brukar man börja en saga. Det hade jag kunnat göra, men hellre vill jag inleda detta lilla inlägg med att berätta om ett företag som levererar elinstallationer till hela Borås. Det var nämligen en gång när vintern börjat ta fart rejält och vi hade 15 minusgrader utomhus. Julafton närmade sig och hela familjen skulle samlas. Barn och barnbarn kom från söderut i landet och skulle stanna i totalt 8 dagar. Allt skulle bli så himla mysigt.

När den 23e inföll och vi precis hade slått in de sista klapparna så blev det totalt bäcksvart i hela huset. Vi visste inte vad vi skulle ta oss till och ringde då Elman, det där företaget som levererar elinstallationer i hela Borås. Och tur var väl det. Så kvällen innan självaste julafton, i 15 minusgrader rullar det en grönvit bil in på gården. Vi får hjälp med elen som visar sig havererat totalt.

Snipp, snapp, snut – så var sagan slut

Men historien tar inte slut här, och det är vi glada för. Vi fick nämligen kontakt med en mycket erfaren och trevlig kille på Elman som vi kontaktade några veckor senare. I samband med problemet med elen så fick vi nämligen höra talas om att dem även jobbade med solcellspaneler. Detta var något som vi längre funderat på men hade inte riktigt fått tummen ur att ta tag i. Så mitt i detta elkaos under julen så blev det ändå ett lyckligt slut, precis som i vilken saga som helst.

Vi har nu solpaneler på hela hustaket och håller på att få en offert på att sätta in en elbilsladdare eftersom min man köpt en ny elbil. Inte nog med att vi med andra ord fick hjälp med elen, skaffade solceller och fick ytterligare hjälp med elbilsladdaren så har vi en otrolig trygg kontakt om något skulle gå fel med elen hemma.