Rädd för inbrott

Klockan var strax efter 23.30 och jag och min sambo hade gått och lagt oss. Vi bor i en etagelägenhet med två våningar och har kök och vardagsrum på nedervåningen men sover en trappa upp. Vår hund Bernard är en liten envis herre och skulle egentligen inte skrämma bort någon, men just denna kvällen hjälpte han oss ändå när faran helt plötsligt dök upp.

Bernard börjar skälla oavbrutet och jag och min sambo kollar frågande på varandra, hör han något inte vi hör? Och visst var det så. För precis efter att vi hunnit börja fundera på varför han skäller så hör vi någon en trappa ned. Min sambo går ned sakta för trappen och tätt efter kommer jag. En svart skugga lämnar då vardagsrummet ut mot hallen och sedan smälls dörren igen. Vi hade precis inbrott.

Polisen kom och som ”tur” var blev jag endast av med en väska med min plånbok, nycklar och hörlurar i. Vi gjorde en anmälan och jag förde snabbt över alla mina pengar till ett konto där pengarna inte kunde betalas med. Men skulle vi någonsin känna oss trygga igen?

Your safety first!

Jo tänk för att vi skulle det – med Your Safety. Vi kom i kontakt med dem ganska direkt efter inbrottet då vi fått nys om en säkerhetsdörr hos YourSafety. Det finns en rad olika dörrar men vi valde en som egentligen ska fungera som en utomhusdörr in till lägenheten. Alla deras dörrar är certifierade enligt flera klassificeringar för hög säkerhet. Ramen är gjord av stängda stålprofiler och själva dörren i sig är även den tillverkad av stängda stålprofiler som på så sätt kan skydda oss ännu bättre. Trots att vi är lite rädda om kvällarna så går det inte att jämföra med känslan vi hade innan vi hittade vår säkerhetsdörr hos Yoursafety. Så, rädd för inbrott? Not so much.