Problem med fukt på vinden?

Min fru är en riktig sparare. Hon sparar ALLT. Barnens alla skoluppgifter, kläder i alla storlekar och färger, möbler och krimskrams som någon gång alltid, tydligen, kan komma till användning. Huset som vi köpte för snart 20 år sedan hade en vind som var onödigt stor tyckte vi då, men den är numera fylld från golv till tak. Nu har dessutom två av tre barn flyttat ut och deras rum får även dem agera plats för hennes sparande.

Men inte nog med detta så har sparandet nu medfört ännu mer problem. Jag som i vanliga fall håller mig borta från vinden skulle plocka fram slalomutrustningen inför kommande skidresa och upptäcker då att det börjat dofta lite konstigt. Vid en närmare titt så har vår fullastade vind med, något som känns som tusentals lådor, blivit fuktskadad.

Med något ont kommer alltid något gott

Jag kontaktar genast en firma som jobbar med just fukt och fuktskador på vind. Problem med fukt på vinden verkar med andra ord vara något som drabbar fler än oss, men frågan är om alla verkligen har fruar som aldrig slängt eller rensat ut något i sitt liv. Oavsett så fick vi otroligt bra hjälp med fuktskadorna. En påläst och proffsig kille kom och gjorde en konsultation på vinden och två dagar senare hade vi en installerad avfuktare.

Men nu till det bästa… I samband med konsultationen av avfuktaren så behövde vi göra plats för avfuktaren. Lite smidigt då föreslår jag med välvalda ord för min fru om vi kanske skulle passa på att rensa ut lite. Och kan ni nu tänka er att här sitter jag nu. I mitt eget kontor hemma, där vi tidigare förvarat juldekorationer, barnens skolkataloger och fruns träningsredskap, med en tom vind. Men däremot med en allt mer köpsugen fru, för vi behöver ju, tydligen, nya saker nu när vi rensat ut…?