El för dig i Älmhult

Har du sökt efter den bästa elektrikern på orten Älmhult? Kanske inte, men oavsett kan du i så fall sluta leta för jag vet exakt vilken det är. Det är nämligen Eltjänst Älmhult AB som verkligen räddade min familjs jul.

Det var den 23e december och vi hade precis slagit in dem sista julklapparna. Barnen, som är utflyttade sedan ett bra tag tillbaka, var alla samlade med sina respektive och det var vår första jul som mormor och morfar. Lilla Stella hade fötts mitt i augustivärmen och hon skulle nu fira jul hemma i Älmhult där familjen hade sina rötter. Vi hade nämligen hyrt en stuga över jul för att komma hem till Älmhult där allt egentligen började.

En mörk jul

Men så helt plötsligt i den härliga julefrid så blev allt kolsvart. Min man gick ned för att kolla om det fanns något proppskåp men allt såg enligt honom riktigt ut. Jaha, tänkte vi. Klockan är närmare nio och varenda kotte sitter väl hemma med sin familj inför morgondagens julfirande. Vi fick däremot fram ett telefonnummer till Eltjänst Älmhult i hopp om att åtminstone få lite vägledning i hur vi kan få igång strömmen igen. Inte ska vi väl behöva fira en jul i mörkret utan ström, Stellas första jul och allt.

Och inte behövde vi väl det. Det blev en minnesvärd jul när en kille vid namn Olle klev in i stugan klockan tio på kvällen dagen innan julafton. Min man hade nämligen kollat i fel proppskåp och det visade sig att det bara var en propp som hade gått. Vi skämdes rejält men kan med andra ord inte säga mer än att Olle från Eltjänst Älmhult garanterat räddade vår jul och idag skrattar vi åt situationen. Jag är dessutom säker på att dem kan mycket mer än att bara byta en propp, men den historien kan vi ta en annan gång.