Utebelysning à la Disneyland, nej tack

December och varje dag mörkret sänker sig bävar man inför vad folk i området har hittat på i LED-väg. Att gå på promenad här i kring är som en estetisk berg och dalbana. Man kan bli imponerad och glad eller förfärad och skaka på huvudet. I en tid då utebelysning kostar en spottstyver och utbudet är enormt kan vissa individer inte hålla igen. Och att ha en stor villa eller balkong gör en inte automatiskt till designstjärna. Dock har ju ens val påverkan på grannarna som under x antal veckor måste stå ut med följande, t ex:

En balkongbelysning som blinkar hysteriskt i maxhastighet i rött och blått. Det finns säkert ett reglage där man kan sänka tempot till något som går i takt med julfriden men det har inte de här discofånarna hittat. Man tror att det hänt en olycka.

En trädgård där tre buskar är upplysta i skarpt, kallt och kraftigt vitt ljus i LED-slingor. Man blir mer bländad än av solljuset på dan.

Fyra fönster med blinkande tomte, ren, julgran och pärlor som hänger/sitter mitt i fönstren. X-mas overload.

Nej tacka vet jag en gammaldags blek ljusslinga som varken kunde blinka eller lysa starkt …