Flyttstäd och fönsterputsning i Alingsås

När man är liten och går i skolan så har man oftast ingen som helst aning om vad man ska bli när man blir stor. Att jag skulle arbeta med flyttstäd och fönsterputsning i Alingsås fanns inte med på kartan hos mig då. Jag ville som många andra småtjejer, jobba med barn på fritids eller lågstadiet. Men det blev inget med det. När jag växte upp bodde jag i Länghem en bit utanför Borås och hade inga större planer på att flytta från den lilla byn. Jag drömde om en stor bondgård där jag skulle ha hästar, får och höns. Tänk om jag visste att jag inte ens skulle komma i närheten av den drömmen när jag blev äldre.

Varför fönsterputsning?

När jag läste på gymnasiet hade jag planer på att bli ingenjör så därför gick jag teknisk linje och tänkte plugga vidare till civilingenjör på högskolan. Men vägarna äro outgrundliga, så när jag var klar med gymnasiet var jag så fruktansvärt skoltrött att jag helt enkelt inte orkade söka in till högskola just då. Jag tänkte att jag skulle jobba några år först. Sagt och gjort, jag fick jobb på en städfirma och fick åka runt till företag för att bland annat utöva fönsterputsning. Till en början var det helt ok, men med tiden fick jag lite ont i axlarna av det monotona rörelserna så då fick jag byta till inomhusstädning istället.

Städfirma i Alingsås

Efter ett par år på samma företag valde jag att säga upp mig och flytta till Alingsås, självklart på grund av en man jag hade träffat som blev min sambo. Jag hade aldrig haft några planer på att flytta till Alingsås, jag trivdes i min lägenhet i Borås och hade som sagt ett intresse av att bo på landet när jag blev äldre. Men när vi väl hade flyttat in i en ny fräsch lägenhet i Alingsås så hade jag lite problem med att hitta ett jobb jag ville ha. Så det slutade faktiskt med att jag startade ett eget företag inom flyttstäd och fönsterputsning, denna gången i Alingsås. Företaget går mycket bra och jag har kunnat släppa de fysiska uppgifterna för att koncentrera mig mer på att driva företaget. Det passar mig utmärkt.