Bolag som håller ställningarna när du ska måla om fasaden

Min kollega Tomas köpte ett hus i Borås för 5 år sedan. Nu ska han börja renovera kåken och målning av fasaden ligger överst på hans lista att fixa. Att måla om en fasad kan vara rätt jobbigt. Du behöver först spola av alla ytor som ska målas. Efter du spolat av fasaden ska den torka. När ytan är torr kan du börja skrapa bort lösa färgdelar. Färg som är bortskrapad ned till träet ska grundmålas med en grundfärg. Innan du börjar måla ska du ha koll på vädret. Måla inte i stekande sol eller om det är fuktigt ute.

Stryk på målarfärg två gånger. Låt färgen torka 1-2 dygn innan du målar en andra gång. Tricket för att se om färgen är torr är enkel; tryck bara in tummen i färgen och vrid om. Får du ingen färg på tummen är fasaden redo för en ny laddning målarfärg.

Använd bra penslar när du målar och se till så att penslarna inte torkar ut mellan målningarna. Om du förvarar en blöt pensel i en hopknuten plastpåse brukar de hålla sig fräscha ett par dagar. En sak som är lätt att glömma vid målning är ändträna. Ändträn är sista biten på plankan som pekar mot marken. Vill verkligen rekommendera dig att kolla så att du inte missar måla dessa när du väl gör ett målarjobb.

Om du ska måla ovanför din egen längd rekommenderar jag att du hyr en byggställning. Det kommer underlätta arbetet väldigt mycket och sparar tid för dig. Var hittar du byggställningar att hyra? Du kan testa J-P Ställningsservice AB. De hyr ut ställningar till privatpersoner och företag. Tror att företaget har sin verksamhet i området kring Halland och Skåne.

 

Kommentarer är stängda.