Konst i Covid-tider

Mina hobbies består i princip av tre saker: långa promenader, lyssna på musik och titta på konst. I dessa tider så är i princip inget annorlunda från det vanliga när det kommer till dom två första. Vara utomhus i det mysiga höstvädret är som alltid en fröjd och musiken kan man ha med sig som alltid och att jobba hemifrån ger en dessutom chansen att lyssna på valfri musik på den volym man vill (nästan iaf, ev. finns det folk i hushållet som inte håller med) men jag saknar möjligheten att insupa konst just nu.

Många gallerier har inte öppet på samma sätt som förut och att resa för att gå på museum är det ju inte tal om just nu tyvärr. Det inställda resandet gav ju dock lite extra i kassan så nu hade vi bestämt oss för att inreda lite mer hemma. Vi skaffade oss först en stor, rymlig soffa med gott om plats att ligga i för oss båda. Bästa köpet på länge måste jag säga, den gamla vi hade har vi nog haft sen vi flyttade hemifrån. Det fick mig att tänka på vad mer som inte ändrats sedan vi blev sambos för ca 6 år sen. Och det var då det slog mig hur tråkiga våra väggar såg ut.

Nya tavlor

Några nya tavlor hade varit trevligt men återigen svårigheten med att besöka gallerier i dessa tider. Att vara i en riskgrupp gör livet svårt just nu. Som tur är finns nätet och ganska omgående hittade jag Artely, en sida med konst från flera svenska konstnärer. Om man inte varit inne och tittat så rekommenderar jag starkt ett besök. Det fanns tavlor i flera olika stilar och med bra variation på motiv. Man får nästan samma känsla som när man står i ett riktigt galleri. Vi valde ut två oljemålningar till vårt vardagsrum och fick dom levererade till dörren. Hur lätt och snabbt som helst så nu lär det bli fler beställningar från Artely i framtiden.

Kommentarer är stängda.